Grille gazowe i grille na pellet stają się coraz bardziej popularne. Prawdopodobnie dzieje się to za sprawą rosnącej świadomości społecznej o szkodliwym działaniu grilla węglowego. Wersja na gaz zyskała już szerokie grono zwolenników, którzy podkreślają, że smak w żaden sposób się nie różni, a sprzęt dużo lepiej działa. Zaletami grilla gazowego jest natychmiastowa gotowość do pracy (brak konieczności długotrwałego rozpalania), prostota obsługi (urządzenie daje możliwość regulacji przepływu gazu i temperatury pieczenia), a także łatwość czyszczenia. W czasie pieczenia mięsa na grillu gazowym nie wydzielają się tzw. węglowodory aromatyczne, jak to ma miejsce w przypadku grilla węglowego
125,00 zł
Cena netto: 101,63 zł
183,00 zł
Cena netto: 148,78 zł
300,00 zł
Cena netto: 243,90 zł
300,00 zł
Cena netto: 243,90 zł
250,00 zł
Cena netto: 203,25 zł
1 790,00 zł
Cena netto: 1 455,28 zł
Grille na pellet to zewnętrzne piekarniki, które łączą w sobie najlepsze cechy grilli na węgiel drzewny, grilli gazowych, piekarników i tradycyjnych piekarników kuchennych. Stosowane paliwo to w 100% naturalny pellet drzewny, który podczas pracy pieca spala się w całości, dzięki czemu grill na pellet może być używany zarówno bezpośrednio, jak i pośrednio. Zakres grilla od 70 do 120 stopni Celsjusza można ustawić jednym przyciskiem, a także wyższą temperaturę, która może osiągnąć nawet 230 stopni Celsjusza.
Za pomocą grilla możemy zastosować 8 różnych technik przygotowania potraw. Oprócz grilla możemy wędzić, gotować na parze, piec, smażyć, opiekać i suszyć.
Grillowanie jest łatwiejsze niż kiedykolwiek: dzięki cyfrowej kontroli temperatury grill peletowy wykonuje całą pracę za Ciebie, więc nie jest wymagane ciągłe doglądanie piekarnika. Wystarczy włączyć piekarnik, ustawić żądaną temperaturę, a grill zrobi wszystko za Ciebie, a Ty możesz spędzić cenne minuty na pieczeniu z rodziną! Dzięki cyfrowemu kontrolerowi z dużym wyświetlaczem LCD temperatura jedzenia jest stale monitorowana, dzięki czemu Twoje jedzenie jest przygotowywane tak, jak sobie wymarzyłeś. Regulator PID wyposażony jest w zintegrowany termometr do przygotowywania mięsa, który zapewnia jeszcze większą kontrolę i swobodę podczas gotowania (sondy do mięsa sprzedawane są osobno).